Ajutor


I. Prinderile

Ce este NoteX?
NoteX este un panou virtual de Note

Ce este o Notă prinsă?
O Notă prinsă este o imagine adăugată la NoteX. O Notă poate fi adaugată dintr-un site folosind butonul 'Prinde Nota' sau o poţi încărca din calculatorul tău.
Fiecare Notă adaugată folosind butonul 'Prinde Nota' creează un link înapoi către site-ul de unde aceasta provine.

Cum instalez butonul 'Prinde Nota'?
Instrucţiuni, în secţiunea 'Prinde Nota'.

Ce este un panou?
Un panou este un set de Note. Un panou poate fi creat pe orice categorie, ca de ex. Muzica, Umor sau Aerobic. Poţi adăuga într-un panou câte Note doreşti.

Ce înseamnă urmăritul?
"Urmăritul" cuiva înseamnă că vei vedea Notele acelor persoane indicate de către tine, în timp real pe NoteX. Dacă el/ea creează un panou nou, automat vei urmări de asemenea şi acel nou panou.
Poţi urmări panouri individuale dacă eşti interesat în a vedea numai Notele prinse în panouri specifice.
Oricând poţi renunţa la urmăritul unor persoane sau panouri.


II. Profilele şi setările contului

Cum te înregistrezi pe NoteX
Ptr. a te înregistra, mergi la notex.ro şi dă click pe 'Înregistrare' din susul paginii.
Te poţi înregistra prin Facebook, Twitter sau printr-o adresă de mail.

Cum schimbi adresa ta de mail, numele de utilizator, datele biografice şi poza de profil
Odată conectat pe NoteX, mergi cu indicatorul mouse-ului pe numele tău din dreapta sus şi dă click pe 'Setări'. Actualizează noua informaţie pentru contul tău de NoteX şi dă click pe 'Salveaza profilul' din josul paginii.

Cum adaugi/ştergi NoteX din profilul Facebook
Odată conectat pe NoteX, mergi cu indicatorul mouse-ului pe numele tău din dreapta sus şi dă click pe 'Setări'. Selectează cuvantul 'NU' la 'Publică pe Facebook'.

Cum schimbi preferinţele de notificare prin mail
Odată conectat pe NoteX, mergi cu indicatorul mouse-ului pe numele tău din dreapta sus şi dă click pe 'Setări'. Alege dacă doreşti să mai primeşti notificări prin mail, când un untilizator comentează, apreciaza, reprinde Notele tale sau cand un utilizator te urmareste.


III. Prinderile şi reprinderile

Ptr. a face NoteX mai util pentru tine şi ceilalţi, foloseste urmatoarele practici cand prinzi Note:
1) Prinde Nota din sursa originala de pe internet.
2) Prinde Nota din link-uri permanente.
3) Include o descriere atentă a Notei prinse.

Cum prinzi o Notă cu butonul 'Prinde Nota'
Foloseste butonul 'Prinde Nota' cand navighezi pe internet. Cand vezi o imagine pe care vrei să o prinzi, dă click pe 'Prinde Nota' din bara bookmark a browserului. Acesta va selecţiona toate imaginile pe care le poţi prinde din acea pagină. Dă click pe imaginea pe care vrei să o prinzi, alege sau creează un nou panou în categoria aleasă, în care vrei sa fie imaginea prinsa şi introdu o scurtă descriere a sa. Cand ai terminat dă click pe 'Prinde Nota'
* Nota va fi publicată automat şi pe profilul Facebook, numai atunci când eşti conectat prin Facebook, şi ai activă opţiunea 'Publică pe Facebook', în cont.

Ce este o reprindere?
O reprindere este adăugarea unei imagini a altui utilizator, în propriul panou, găsita prin navigarea pe NoteX.

Cum reprinzi
După ce dai click pe 'Reprind' alegi un panou. Poţi să modifici descrierea Notei apoi dă click pe 'Prinde Nota'.

Cum poţi modifica/şterge o Notă prinsă
Odată conectat pe NoteX, mergi cu indicatorul mouse-ului pe numele tău din dreapta sus şi dă click pe 'Note prinse'. Mergi cu indicatorul mouse-ului pe una din Note, dă click pe 'Modific', apoi fa modificarile dorite sau 'Şterge Nota'. Dupa modificare dă click pe 'Salvează Nota'.

Care este diferenţa între a aprecia şi a reprinde?
Când cineva apreciaza o Notă, aceasta se adaugă la secţiunea 'Aprecieri' din profilul personal; imaginea nu este prinsă în vreun panou. Reprinderea unei Note, în schimb, ajută la catalogarea imaginii într-unul dintre panourile tale. Poţi modifica descrierea initiala a unei Note prin reprindere.


IV. Crearea şi întreţinerea panourilor

Cum creezi un nou panou
Dă click pe 'Adăuga +', din dreapta sus a paginii principale, apoi dă click pe 'Creeaza un panou'. Alege un nume pentru panou şi o categorie, apoi dă click pe 'Creează panou'.

Cum modifici/ştergi un panou
Odată conectat pe NoteX, mergi cu indicatorul mouse-ului pe numele tău din dreapta sus, dă click pe 'Panouri' apoi pe 'Modific', apoi fa modificarile dorite sau 'Şterge panoul'. Dupa ce faci modificarile dorite dă click pe 'Modifica panoul'.


V. Comentariile

Odată conectat pe NoteX, în pagina principală, mergi cu indicatorul mouse-ului pe Nota dorită, apoi dă click pe 'Comentez', introdu comentariul în căsuţa de sub imagine şi dă click pe butonul 'Comentez'. Mai poţi lăsa un comentariu şi din pagina Notei respective, prin introducerea textului şi apăsarea butonului 'Publică comentariul'.

sus